Op woensdag 17 september organiseerden Marianne Gijbels en Bas Dumoulin een studiemiddag voor leerkrachten van de RVKO (Rotterdam). Het was een interreligieuze ontmoeting met als thema ‘basisonderwijs’.

Ik heb in eerdere ontmoetingen mevrouw Gijbels gesproken over het belang van goed basis onderwijs waarbij de leerkrachten zelf ook op voorbereid zouden moeten zijn.

Ik kon bij dit bijeenkomst niet aanwezig zijn door mijn schema, maar ik was er wel in geest en in digitale vorm. Een video boodschap van mij naar de leraren toe werd afgespeeld. Dit is de video:

Op mijn plaats ging de Hindoe journaliste Mahesvari Autar die uitstekend heeft verteld hoe belangrijk het is dat leraren begrijpen wat voor achtergrond een kind op school heeft en wat voor baggage hij/zij met zich mee draagt. Ook hebben de leraren simpele technieken geleerd om te kunnen praten over het Hindoeïsme met kinderen.

Dit kan door middel van plaatjes, kinder boekjes, thema kaartjes etc. Er zijn vele boeken in het Nederlands die leerkrachten kunnen gebruiken om hun ambt in dit aspect te verscherpen.

 

Share This