Ik las laatst een artikel op het internet en het gaf mij een naar gevoel. Ik zal niet linken naar het artikel want ik vind niet dat mijn blog daaraan gelinkt moet worden. Ik zal ook de naam niet noemen van de schrijver, maar de mensen die de actualiteiten volgen zullen wel weten over wie ik het heb.

Er is een discussie gaande over de kwestie of Holi gevierd kan worden door een groep Duitsers die een eigen interpretatie hebben van hoe ze Holi moeten vieren. Dat doen zij door een grote house party te geven, met gekleurde poeder, met voedsel (ook vlees) en drank (ook alcohol). Dat lijkt allemaal normaal, want zowel in India, Europa als in Zuid-Amerika wordt het ook zo gevierd door Hindoes. Maar wat dit toch heel anders maakt is dat deze organisatie het viert in de zomer. Er zijn maar een hand vol groepen, op dit moment allemaal in Europa, die Holi in de zomer vieren.

Of dit fenomeen goed of slecht is volgens de Hindoe filosofie heb aangekaart in een artikel geschreven voor Nieuwwij.nl.

Dit fenomeen wordt door een groepje hindoes gezien als verkeerd. Zij willen hiertegen protesteren. Zij vinden het een ‘verkrachting van de Hindoestaanse cultuur’. Zij die het niet eens zijn met dit groepje worden ‘house koelies’ genoemd. Precies zoals de racistische groepen als de blackpanthers en de aanhangers van Luis Farrakhan doen tegen hun creoolse tegenstanders met ‘house negroes’ of ‘house nigger’.

Dit vind ik een erge ontwikkeling binnen de Nederlands-Hindoestaanse gemeenschap en hier moet wat tegen gezegd worden. Vandaar de bovenstaande video waar ik wat dieper hierop in ga.

 

 

Share This