Op 27 september presenteerde journalist en schrijver Fokke Obbema zijn boek “De Zin van het Leven“. Met plezier heb ik de presentatie bijgewoond. Het is een eer om deel te zijn van een collectie van levensvisies van verschillende mensen uit verschillende delen van de maatschappij. Hij had mij namelijk eerder dit jaar geïnterviewd voor zijn artikel in de volkskrant.

Ik ben enorm trots op de levensreis die Fokke heeft afgelegd. Fokke is naar mijn mening een bijzonder mens met een bijzonder verhaal, een verhaal dat gelezen zou moeten worden door velen.

Na afloop van de presentatie leerde ik Etcihca Voorn kennen. Etcihca en ik hebben met elkaar gemeen dat we beide hebben meegewerkt aan het boek van Fokke, maar ook dat ze net als ik Surinaamse roots heeft!

Carine – de vrouw van Fokke – is een bijzondere dame en kunstenares. Van haar kregen Ethchica en ik een handgemaakt kunstwerk wat inmiddels een bijzonder plekje heeft gekregen in mijn woonkamer.

Tijdens de presentatie kwam ik tot het besef hoeveel aandacht er word geschonken aan zingeving in Nederland. Ik vind dit heel positief en hoop dat het onderwerp zingeving in de komende jaren zich (nog) meer mag ontwikkelen. Tegelijkertijd hoop ik dat er meer mensen uit diverse bevolkingsgroepen in Nederland aandacht zullen besteden aan dit onderwerp. Veel culturen zijn namelijk op hun eigen manier bezig met zingeving, op dit vlak valt er veel van elkaar te leren.

Nederland kent een cultuur van openheid, onderzoek en reflectie. Hiermee creeërt Nederland de ruimte om diverse perspectieven met elkaar te delen.

wpChatIcon
Share This